İçeriğe geç

Kiracı Aidat Ödemek Zorunda Mı

Kiracı aidatını ödemezse ne olur?

Kira borcunun zamanında ödenmemesi halinde ev sahibi tahliye davası açarak kiracının kira sözleşmesini feshedebilir.

Kiracı hangi aidatı öder?

Kiracı, ev sahibiyle birlikte kiracı olarak binada yaşadığı sürece katkı paylarını ödemekten müştereken ve müteselsilen sorumludur. Ev sahibinin tahsil edemediği herhangi bir borç kiracıdan talep edilecektir. Bu sorumluluk kira sözleşmesine değil, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 22. maddesine dayanmaktadır.

Kiracının aidata itiraz hakkı var mı?

Özetle, kiracıların kira sözleşmesinde yer alan hukuka aykırı hükümlere veya aşırı gerekliliklere itiraz etme hakkı vardır; ancak, aidat ödeme zorunluluğu gibi kira sözleşmesinin şartlarına uygun hususlarda itiraz etme hakkı yoktur.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Kiracı kaç ay aidat ödemezse çıkarılır?

Bu durumda, kiracıya kiralayan ev sahibi, kiracıya sözleşmede kararlaştırılan süre içinde kira veya harç borcunu ödemeyen kiracıya karşı 30 günlük ödeme süresi içeren bir ihtar gönderir. Kiracı, kiracıya tebligat tarihinden itibaren 30 gün içinde borcunu ödemezse ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir.

1 ay aidat ödenmezse ne olur?

Katkı payını diğer mülk sahiplerinden biri veya yönetici tarafından ödemeyen bir mülk sahibine karşı dava açılabilir ve icra takibi başlatılabilir. İddiaya aylık yüzde beşe kadar faiz bile talep edilebilir.

Hangi durumlarda aidat ödenmez?

Genel bir kural olarak, hizmetler eksik veya yetersizse, sakinler veya mal sahipleri katkı payı ödememe hakkına sahiptir. Bu durumda, sakinler veya mal sahipleri genellikle sorunları bina yönetimine veya yerel yetkililere bildirmeli ve sorunun çözülmesi için önlem alınmasını talep etmelidir.

Kiracı neleri ödemek zorunda?

Kiracı, daire aidatı gibi binanın bakım ve temizlik masraflarını karşılamakla yükümlüdür. Kira sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece kiracı, su ve elektrik gibi faturaları ödemek zorundadır. Bu masraflar kira bedelinden düşülemez.

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Alacak (borç) için ihtar mutlaka gerekli midir? ◼️İcra takibi başlatılmadan önce ödenmemiş alacaklar için ihtar gönderme zorunluluğu yoktur.

Boş eve aidat ödenir mi?

Kat mülkiyetinde malik ödemekle yükümlüdür; aidat ödemekle yükümlü olan da taşınmazın malikidir. Malikin aidat ödeme yükümlülüğü, evi kullanıp kullanmamasına bağlı değildir; ev kullanılmasa ve boş olsa bile malik aidat ödemekle yükümlüdür.

Aidat vermek zorunlu mu?

Katkı payları ödenmezse kaç ay sürecek? Tüm apartman sahipleri, hayatta olsunlar veya olmasınlar, katkı payı ödemekle yükümlüdür. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bir son tarih belirtilmediği için bu soru tamamen diğer apartman sahiplerine veya yöneticiye bağlıdır.

Kiracı aidat için dava açabilir mi?

Sonuç olarak, kiracı genellikle ev sahipleri konseyinin kararını idare tarafından belirlenen katkı miktarına karşı iptal etme hakkına sahip değildir. Ancak, Yüksek Mahkeme’nin kararı kiracıların yüksek ücretlere karşı da dava açabileceğini kabul etti. Yüksek Mahkeme 20

Kiracı aidatı ödemezse ne olur?

Kiracı aidatları ödemezse, mülk sahibi borcu tahsil etmek ve kiracıyı kira ödemediği için tahliye etmek için yasal işlem başlatabilir. Ayrıca, kirayı ödemeyen kiracıya bir uyarı mektubu gönderildiyse, bu uyarı mektupları geçerli uyarı mektupları olarak kabul edilir ve iki geçerli uyarı mektubuna dayanarak tahliye durumunda dikkate alınır.

Sitede kiracı aidat öder mi?

Kiralanan mülkün kullanımıyla doğrudan ilişkili olan ücret borcu kiracı tarafından tam olarak ödenmelidir. Kira gibi ek maliyetler ödenmezse, kiracı temerrüde düşer ve ev sahibi tahliye talebinde bulunabilir.

Aidat icraya verilir mi?

Yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere uygun olarak diğer kat maliklerinden birinin veya yöneticinin alacağı masrafları veya avansı ödemeyen kat malikine karşı dava ve icra takibi yapılabilir.

Aidat vermemek suç mu?

Aidat ödememek suç mudur? Kiracılardan veya kat mülkiyeti sahiplerinden dairelerin ve mülklerin ortak alan ihtiyaçlarını karşılamak için ücretler alınır. Aidatlarını ödemeyen kat mülkiyeti sahipleri ayrıca para cezasına çarptırılabilir ve faizli bir haciz alabilirler.

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Alacak (borç) için ihtar mutlaka gerekli midir? ◼️İcra takibi başlatılmadan önce ödenmemiş alacaklar için ihtar gönderme zorunluluğu yoktur.

Aidat ödenmemesi haklı ihtar olur mu?

İki geçerli ihtarın talep edilebileceği ödemeler “kira” ile sınırlıdır. Ücretlerin ödenmesi geçerli bir ihtara tabi değildir ve 634 sayılı Kanun uyarınca cezai kovuşturma başlatılabilir veya ödemeyi yapan ev sahibi tarafından kiracıya dava açılabilir.

Apartman aidatı hangi durumlarda ödenmez?

Ücret tarifesini dairenin duyuru alanına asarak daire sakinlerinin ne kadar ve ne zaman ödemeleri gerektiğini açıkça belirtmiş olursunuz. Hangi durumlarda daire ücreti ödenmez? Katkılar yalnızca yönetim tarafından üstlenilen hizmetler yerine getirildiğinde ödenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir